Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον

 

 

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΣ

ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

ΣΤΟ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟ

30 και 31 Αυγούστου 2016

Με κάθε λαμπρότητα η Ενορία μας εόρτασε την Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στο ομώνυμο παρεκκλήσι, το οποίο βρίσκεται πλησίον του Γυμνασίου-Λυκείου Ατσιποπούλου.

 

   Την 30η Αυγούστου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας. Μετά το πέρας της Ακολουθίας παρατέθηκε παραδοσιακή τράπεζα σε υπαίθριο χώρο πλησίον του Ιερού Ναού από τους γείτονες του Ιερού Ναού και άλλους κατοίκους του Ατσιποπούλου.

   Την κυριώνυμο ημέρα, 31η Αυγούστου, τελέστηκε με κάθε λαμπρότητα και ιεροπρέπεια ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ευγενίου. Ιερούργησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Β’ Αρχιερατικής Περιφέρειας και εφημέριος Πρινέ π. Δημήτριος Μπεμπής, ο εφημέριος Πλατανιά-Τσεσμέ π. Δημήτριος Τσακπίνης, ο Προϊστάμενος της Ενορίας μας π. Εμμανουήλ Γιαννούλης, ο οποίος και προεξήρχε, και ο συνεφημέριος της Ενορίας μας π. Μιχαήλ Μυστράκης. Παρόντες ήταν και οι καλοί μας τοπικοί άρχοντες, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ατσιποπούλου κ. Αλέξανδρος Παπαλεξάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Λελεδάκης Δημήτριος και Γεωργαλής Γεώργιος καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποδήμων Ατσιπουλιανών "Η ΑΓΊΑ ΖΩΝΗ" κ. Ιωάννης Γιαννούλης.

   Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σύλλογος Αποδήμων Ατσιπουλιανών «Η ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ» προσέφερε καφέ και παραδοσιακό κέρασμα σε παρακείμενο καφενείο του χωριού μας.

 

Εκ της Ενορίας

 

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

Ρέθυμνο 

HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno 

Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες