Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον

 

 

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΣΤΟ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

14 και 15 Δεκεμβρίου 2016


   Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε και φέτος η Μνήμη του Πολιούχου μας Αγίου Ελευθερίου στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου. Την παραμονή της εορτής, 14η Δεκεμβρίου 2016, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου, τον οποίον πλαισίωσαν οι Αρχιερατικοί Επίτροποι, Αιδεσ. Πρωτ. Δημήτριος Μπεμπής και Δημήτριος Χριστοδουλάκης, οι εφημέριοι της Ενορίας και πολλοί άλλοι κληρικοί της Μητροπόλεώς μας. Τον Θείο λόγο, μετά από προτροπή του Επισκόπου μας, κήρυξε ο Παν. Αρχιμ. Ειρηναίος Βερυκάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.

 

   Ανήμερα της εορτής, 15η Δεκεμβρίου 2016, τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αιδεσ. Πρωτ. Νικολάου Νικηφόρου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσ. Πρωτ. Δημήτριος Μπεμπής.

Ευχαριστούμε θερμά τον πολυσέβαστο και άξιο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Ευγένιο για την ευλογητή Του παρουσία στην Ενορία μας και Του ευχόμαστε ο Άγιος Ιερομάρτυς Ελευθέριος να Του χαρίζει έτη πολλά επ’ ωφελεία της Αγίας μας Εκκλησίας.

   Ευχαριστούμε ακόμη τους Ιερείς που τίμησαν με την συμμετοχή τους στις λατρευτικές εκδηλώσεις τον Άγιο Ελευθέριο και την Ενορία μας, ιδιαίτερα δε τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Νικόλαο Νικηφόρο, που προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, και τους π. Ειρηναίο, Ηγούμενο του Γουβερνέτου, και π. Δημήτριο Μπεμπή για τους μεστούς λόγους που απηύθυναν στους πανηγυριστές.

   Τέλος, ευχαριστούμε του ευλαβείς και πολυάριθμους προσκυνητές από τα Χανιά και το Ρέθυμνο καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν και φέτος στη φιλοξενία τους, όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ατσιποπούλου που προσέφερε εόρτια τράπεζα σε όλους τους πιστούς.

   Ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους ευφρόσυνα Χριστούγεννα και ευλογημένο το νέο έτος. Ο Άγιος Ελευθέριος να χαρίζει σε όλους υγεία και κατά Θεόν προκοπή.

 

Από την Ενορία

 

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

Ρέθυμνο 

HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno 

Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες