Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον

 

 

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΕΩΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ

ΠΟΛΕΩΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

20 και 21 Μαΐου 2016


   Το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 πανηγύρισε ο Ιερός Ενοριακός μας Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πόλεως Ρεθύμνης.

   Το απόγευμα της Παρασκευής τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ευγενίου και στη συνέχεια η Ιερά Παράκληση των Αγίων. Την ημέρα της εορτής το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων ιερέων της πόλεώς μας. Και το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε ο μεθεόρτιος Εσπερινός.

   Στη συνέχεια, ανήμερα της εορτής το βράδυ, πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης του Κατηχητικού μας Σχολείου. Σε αυτή παραβρέθηκε και πάλι ο Μητροπολίτης μας, ιερείς και πλήθος κόσμου. Τη φετινή μας εκδήλωση σκεφτήκαμε να τη συνδυάσουμε με το Μυστήριο του Γάμου. Αυτό το κάναμε γιατί ο Γάμος σήμερα περνάει κρίση και επειδή από ένα χριστιανικό Γάμο όπου οι σύζυγοι είναι αγαπημένοι και βλέπουν τον/τη σύζυγό τους ως εικόνα Θεού, πηγάζει κάθε καλό στην κοινωνία. Έτσι, αφού είπαμε δυο λόγια για το Μυστήριο ακούσαμε και παρακολουθήσαμε από τα παιδιά μας τραγούδια και χορούς παραδοσιακούς από όλη την Ελλάδα που σχετίζονται με το Γάμο. Ενδιάμεσα μεγαλύτερα παιδιά, που παλιότερα ήταν και αυτά στο Κατηχητικό μας, διάβαζαν λόγια Αγίων και Γερόντων της Εκκλησίας μας που αναφέρονται στο θέμα αυτό.

   Το κέφι ήταν αρκετό, τα παιδιά και οι παρευρισκόμενοι περάσαμε υπέροχα, μάθαμε καινούργια πράγματα για την έγγαμη ζωή και αποχαιρετιστήκαμε ευχόμενοι καλό καλοκαίρι και του χρόνου να ανταμώσουμε πάλι στο Κατηχητικό της Ενορίας μας, για να μάθουμε και να κάνουμε περισσότερα και καλύτερα πράγματα μαζί.

   Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας πρόσφερε στα παιδιά μας ως δώρο μία εκδρομή αποχαιρετιστήρια για τη φετινή περίοδο, στην οποία θα συμμετέχει και ο ίδιος. Τον ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον του και τη συμπαράστασή του στο έργο μας.

   Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους δασκάλους των παιδιών μας: την πρεσβυτέρα Κατερίνα Μανώλα και την κ. Μαρία Ρεράκη (κατηχήτριες), τους χοροδιδασκάλους κ. Κωνσταντίνο Καραμούτζο και κ. Μαρία Καμαρίτη, την καθηγήτρια μουσικής κ. Ειρήνη Κλάδου. Καθώς και την κ. Ιωάννα Τζανταρολάκη που βοηθούσε αφιλοκερδώς στα Γαλλικά κάποια παιδιά που το χρειάζονταν.

   Τέλος, ευχαριστούμε τον φωτογράφο κ. Δημήτριο Πολιτάκη για τις φωτογραφίες από την εορτή του Κατηχητικού μας Σχολείου.

 

Εκ της ενορίας

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

Ρέθυμνο 

HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno 

Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες