Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον

 

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΘΕΛΟΘΥΣΙΑΣ
(Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011).

         Eκατόν σαράντα πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από την Αρκαδική Εθελοθυσία και το Ρέθυμνο εόρτασε την επέτειο με την δέουσα μεγαλοπρέπεια.
         Το πρωί της Τρίτης 8 Νοεμβρίου 2011, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αρκαδίου ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου. Στις 10 το πρωί έγινε η καθιερωμένη παρέλαση τμημάτων Πολιτιστικών Φορέων, Αντιπροσωπειών και Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή της μπάντας της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης και της Μπάντας της 5ης Μεραρχίας Κρητών στη λεωφόρο Κουντουριώτη της πόλεως του Ρεθύμνου. 
         Στη συνέχεια αναχώρησαν οι επίσημοι για την Ιερά Μονή Αρκαδίου. Εκεί, μετά την απόδοση τιμών από το Στρατιωτικό Άγημα της 547 Α/Μ ΤΠ και την μπάντα της 5ης Μεραρχίας Κρητών στους επισήμους, τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Επισκόπου μας κ. Ευγενίου. Κατόπιν εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της Επετείου του ολοκαυτώματος από τον κ. Στυλιανό Χαρκιανάκη και ακολούθησε επιμνημόσυνος  Δέηση στο χώρο του Μαυσωλείου της Ιεράς Μονής και κατάθεση στεφάνων από τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη Κρήτης  και τον εκπρόσωπο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων Διοικητή της 5ης Μεραρχίας Κρητών κ. Στρατιδάκη.
          Ο εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την τελετή αφής της Ιερής Φλόγας από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Μύρωνα Καλαϊτζή.    
          Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας δόθηκε η εκκίνηση του Αρκαδίου Δρόμου Ανδρών – Γυναικών. Την ίδια ώρα αφίχθη η Ιερή Φλόγα  απο την Ιερά Μονή Αρκαδίου στο Δημοτικό Στάδιο της Σοχώρας στο Ρέθυμνο. Λίγο μετά έγινε  η τελετή έναρξης των «71ων Αρκαδίων Αγώνων 2011» με αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, τη συμμετοχή της Μπάντας της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης και των τοπικών μουσικοχορευτικών πολιτιστικών Συλλόγων. Το απόγευμα αφίχθησαν οι πρώτοι Αρκαδιοδρόμοι και τους απονεμήθηκαν βραβεία Αθλοθέτησης των Αρκαδίων Αγώνων.

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

Ρέθυμνο 

HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno 

Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες