Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον

 

Η τελετή των ιερών Εγκαινίων του Καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας

(Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011).

 

      Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 έγιναν τα ιερά Εγκαίνια του Καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας στον Τσεσμέ Ρεθύμνου από τον Επίσκοπό μας κ. Ευγένιο. Με την ευκαιρία των Εγκαινίων και την ευλογία του Επισκόπου μας, μεταφέρθηκε από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, πατέρα Γεώργιο Καψάνη στην Ιερά Μονή της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, μέρος του ιερού λειψάνου της Αγίας και ετέθη σε προσκύνηση.

      Η υποδοχή του ιερού λειψάνου στην Ιερά Μονή έγινε προ του Πανυγηρικού Εσπερινού κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος. Την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, έγινε η τελετή των ιερών Εγκαινίων του Καθολικού της Μονής. Την ιστορική αυτή μέρα, όπως ανέφερε ο Επίσκοπός μας, οι πιστοί της τοπικής μας Εκκλησίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με κατάνυξη την τελετή των ιερών Εγκαινίων και παράλληλα να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας.

      Το λείψανο παρέμεινε στην Ιερά Μονή έως το βράδυ της Δευτέρας, που ετελέσθη η τελευταία νυκτερινή θεία Λειτουργία. Ο Αρχιμ. π. Βασίλειος Παπαδάκης, Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής της Ιεράς Μονής, ευχαρίστησε τον π. Παΐσιο και ευχήθηκε να υπάρξει δυνατότητα η Ιερά Μονή να ζήσει στο μέλλον ανάλογες στιγμές και εμπειρίες.  

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

Ρέθυμνο 

HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno 

Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες