Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον

 

 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ
ΠΟΛΕΩΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική-ψυχαγωγική εκδρομή της ενορίας μας. Ξεκινήσαμε πηγαίνοντας προς Μεσσαρά. Προσκυνήσαμε στην Ιερά Μονή Οδηγητρίας όπου κάναμε αρτοκλασία, κεραστήκαμε και μας μίλησε κατάλληλα ο Ηγούμενος της Μονής. Μάθαμε για τους Αγίους Ευμένιο και Παρθένιο του Κουδουμά που ξεκίνησαν από εκεί τη μοναχική τους ζωή, όπως και ο Όσιος Ιωάννης ο Ξένος που ίδρυσε πλήθος μοναστηριών σε ολόκληρη την Κρήτη εκ των οποίων και η Παναγία των Μυριοκεφάλων. Ακούσαμε και για το αγιοφάραγγο όπου μόναζαν οι πρώτοι ασκητές της Κρήτης και από όπου ο Άγιος Γρηγόριος ο Σιναΐτης έμαθε για την τεχνική της νοεράς προσευχής συνδυαζόμενη με την αναπνοή και τη μετέφερε στο Άγιο Όρος. Επισκεφθήκαμε και τον πύργο του Ξωπατέρα, του θρυλικού ήρωα της επανάστασης, που βρίσκεται εντός του Μοναστηριού.

   Το επόμενο Μοναστήρι όπου προσκυνήσαμε και κάναμε επίσης αρτοκλασία, ήταν η Ιερά Μονή της Αγίας Ειρήνης στον Κρουσσώνα. Αφού μας υποδέχτηκε η Ηγουμένη και κεραστήκαμε, ανηφορίσαμε για να φάμε σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής με φαγητά μαγειρεμένα στον ξυλόφουρνο.

   Η διαδρομή ήταν υπέροχη, τα τοπία μοναδικά, το κέφι πολύ, τα ανέκδοτα και τα τραγούδια από μικρούς και μεγάλους μας διασκέδασαν σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μας.

   Ευχόμαστε να είναι βοήθειά μας οι Άγιοί που προσκυνήσαμε και να συναντιόμαστε συχνά σε παρόμοιες δραστηριότητες της ενορίας μας.

 

Εκ της ενορίας

 

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

Ρέθυμνο 

HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno 

Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες