Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον

 

 

Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΕΥΓΕΝΙΟΣ

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ

ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

 

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα

της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

 

   Tο πρωί της Κυριακής 9 Οκτωβρίου 2016 τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων  Μαρτύρων στο Σαϊνοπούλειο Πάρκο στην Μαγούλα προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και με τη συμμετοχή του σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου. Εν συνεχεία τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρό Άνθιμο και τον αείμνηστο μεγάλο ευεργέτη της Σπάρτης Γεώργιο Σαϊνόπουλο. Η ετήσια αυτή θρησκευτική εκδήλωση πραγματοποιείται για την επέτειο των εγκαινίων του Ιερού Ναού, ο οποίος ανηγέρθη με δαπάνες του Συλλόγου Κρητών Λακωνίας «Η Μεγαλόνησος» σε χώρο που παραχώρησε το Σαϊνοπούλειο ίδρυμα.

 

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος αναφέρθηκε αρχικά στους τέσσερις Άγίους Μάρτυρες της Κρήτης, που λειτούργησαν τόσο στη ζωή όσο και στον μαρτυρικό τους θάνατο ως ένα. Εν συνεχεία μίλησε με επαινετικά λόγια για τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο χαρακτηρίζοντάς τον προσωπικό του πρότυπο από τη νεανική του ηλικία. Ολοκληρώνοντας τον λόγο του υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς των Κρητών με τους Λάκωνες.

   Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους φιλοξενούμενους στον τόπο μας, μίλησε για τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης εκθειάζοντας το ήθος, την προσωπικότητα και το έργο του τα έξι χρόνια της αρχιερατικής του διακονίας. Επίσης τόνισε την ανάγκη της συναδέλφωσης και της ομόνοιας στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ανέγερση του περικαλλούς Ιερού Ναού στο Σαϊνοπούλειο πάρκο, ο οποίος λειτουργεί σαν πνευματική γέφυρα προς τον Θεό, αλλά και σαν δεσμός μεταξύ Κρητών και Λακώνων.

   Αμέσως μετά, και αφού οι δύο Αρχιερείς αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, τον λόγο πήραν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Λακωνίας κ. Ελευθέριος Ψαρρός και ο επικεφαλής του Λαογραφικού Ομίλου ‘’Κουρήτες’’ κ. Μανώλης Παττακός, ο οποίος μάλιστα δώρισε στον σεπτό Ποιμενάρχη μας ένα περίτεχνο κρητικό μαχαίρι με σκαλισμένους επάνω του, μεταξύ άλλων, τους τέσσερις Κρήτες Αγίους και τους Αγίους Τεσσαράκοντα Μάρτυρες. Στη θρησκευτική τελετή παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Αθηνών κ. Γεώργιος Μαριδάκης και ο Πρόεδρος της Κρητικής Εστίας κ. Χαράλαμπος Σαλβαράκης.

 

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

Ρέθυμνο 

HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno 

Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες