Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον

 

 

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

«ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ»

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017


   Η αγάπη και το πνεύμα της αλληλεγγύης,   της κοινωνικής ευαισθησίας καθώς και των ευγενών αισθημάτων ,που φέρνουν μαζί τους οι γιορτές , ήταν οι πρωταγωνιστές στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του Αγ. Βασιλείου , που πραγματοποιήθηκε και φέτος στο πολυτελές ξενοδοχείο Μεγάλη  Βρετάνια , από τον ιστορικό σύλλογο των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ».

 

   Σαν μαγνήτης τράβηξε τους Ρεθεμνιώτες το κάλεσμα του συλλόγου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πάλι  κι εφέτος το αδιαχώρητο. Παρά την οικονομική κρίση ανάρπαστη έγινε η πρόσκληση.  

   Υποδειγματική η φιλοξενία του προέδρου και των μελών του ΔΣ , οι όποιοι φρόντισαν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό συνδαιτυμόνα. Απόλυτη τάξη , ευγένεια και υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση απέπνεε όλη η ατμόσφαιρα, ενώ η μεγάλη χλιδάτη αίθουσα του ξενοδοχείου είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για την περίσταση

   Ροτόντες με αναμμένα πεντάκερα κηροπήγια, στολισμένες με χρυσά καπέλα που έγραφαν καλή χρονιά, χρυσόσκονη και αστεράκια σκορπισμένα σε καθρέπτη έδιναν έναν άλλο τόνο .

   Την εκδήλωση  άνοιξε η μικτή  πολυμελής χορωδία του ομίλου ΟΤΕ Αθηνών υπο τη διεύθυνση του μαέστρου κου Δημήτρη Μπουζάνη με πρωτοχρονιάτικα κάλαντα , που μαζί με τα βεγγαλικά που είχε μοιράσει ο σύλλογος δημιούργησε μία εορταστική και πανηγυρική ατμόσφαιρα. Καλλίκαρπα κόκκινα  ρόδια πρόσφερε στα τραπέζια ο πρόεδρος δίνοντας ευχές για καλή χρονιά, ενώ τα μικρά  μπουκέτα από μανουσάκια ενθουσίασαν τις κυρίες και ευωδίασε ο τόπος .

   Ο πρόεδρος του συλλόγου κος Γεώργιος Βλατάκης ευχήθηκε τα καλύτερα στους Ρεθεμνιώτες και ευχαρίστησε ειδικά αυτούς που ήρθαν από το Ρέθυμνο. Κάλεσε πρώτα τα μέλη του ΔΣ και κατόπιν τους Αρχιερείς να ευλογήσουν την πίτα. Ο Σεβ. Μητρ. Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός του Κρητός ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών ευλόγησε και έκοψε την πίτα συμπαραστατούμενος από τον Σεβ. Μητρ. Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο και τον Σεβ. Μητρ. Ηλιούπολης κ. Θεόδωρο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας , ο οποίος είχε για πολλά έτη διακονήσει στο Σπήλι Ρεθύμνου , ως και ο Παν/ος π. Διονύσιος Χαμαράκης.

   Εν συνεχεία ο πρόεδρος κος Γεώργιος Βλατάκης συνεπικουρούμενος από τα μέλη του ΔΣ τίμησε για τον τομέα των γραμμάτων και του δικαίου την Ρεθύμνια Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κα Ειρήνη Πετρουλάκη φορώντας της  το χρυσό μετάλλιο του συλλόγου που φέρει από την μια όψη τους Αγ. Νεομάρτυρες και από την άλλη Το Αρκάδι. Τον πάπυρο με τον έπαινο κάλεσε και της τον παρέδωσε η Ρεθύμνια Γενική Επίτροπος Επικράτειας των Διοικητικών Δικαστηρίων κα Ευτυχία Φουντουλάκη. Με πολύ συγκίνηση αλλά και απλότητα η κα Ειρήνη Πετρουλάκη ευχαρίστησε το πρόεδρο και τους Ρεθυμνιώτες για αυτήν την τιμή και καρδιακά αναφέρθηκε στο τόπο της το Κισσό, το Σπήλι το Ρέθυμνο.  Ο Πρόεδρος κος Γ. Βλατάκης της αφιέρωσε μία μαντινάδα «ο αητός κι αν πληγωθεί στα ύψη πάντα βγαίνει , είναι πουλί περήφανο γι’ αυτό στη γης δε μένει».

   Το Δεύτερο πρόσωπο που τιμήθηκε , ήταν από τον επιχειρηματικό τομέα , ο γνωστός κος Νίκος Δασκαλαντωνάκης Mr. Grecotel. Εμφανώς συγκινημένος ο κος Δασκαλαντωνάκης ευχαρίστησε τον πρόεδρο κο Γ. Βλατάκη γιατί ως δήλωσε ήταν η πρώτη φορά που τον τιμά ο τόπος του και για τούτο επέλεξε την εκδήλωση αυτή του συλλόγου των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής Το Αρκάδι ώστε να ανακοινώσει τη δημιουργία ιδρύματος υποτροφιών με προικοδότηση ενός εκατομμυρίου ευρώ για αριστούχους φοιτητές του Ρεθύμνου στις επιστήμες και την επιχειρηματικότητα. Ο πρόεδρος κ. Βλατάκης του φόρεσε το μετάλλιο ενώ κάλεσε τον Σεβ. Μητρ. Ρεθυμνης να του επιδώσει τον έπαινο. Ο Σεβ. μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον κο Δασκαλαντωνάκη για την ενίσχυση των συσσιτίων περίπου 6.000 μερίδων της μητροπόλεως Ρεθύμνου . Ο πρόεδρος κ. Γ. Βλατάκης αφιέρωσε και στο κ. Δασκαλαντωνάκη μία μαντινάδα «Άντρας απούχει στην ζωή ήθος ,τιμή κι ανδρεία, ειν’ αητός στον ουρανό απού πετά μ’ αξία.».

   Ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης εμφανώς συγκινημένος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αγαπητοί μου συμπατριώτες , χαίρομαι και σας ευχαριστώ πολύ για την σημερινή τιμητική εκδήλωση που οργανώσατε για μένα… Με την ευκαιρία αυτής της τόσο επίσημης και τιμητικής για εμένα εκδήλωσης , θέλω κύριε πρόεδρε των Ρεθεμνιωτών Αττικής , να σας ανακοινώσω την δημιουργία ιδρύματος που προικοδοτείται με ένα εκατομμύριο ευρώ για τα παιδιά του Ρεθύμνου, τους άριστους μαθητές του, για υποτροφίες για τις επιστήμες και την επιχειρηματικότητα , για το μέλλον του μικρού μας τόπου.». Η μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου σείστηκε από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες .

   Εξίσου σημαντική και συγκινητική ήταν και η βράβευση των νέων Ρεθυμνίων φοιτητών στα Πανεπιστήμια όπως: του Νικολάου Βλατάκη του Γεωργίου στο Πάντειο Παν. Αθ. τμήμα Οικονομικής & περιφερειακής ανάπτυξης (υιός του προέδρου) , του Αλέξανδρου Δημητρακάκη του Κων/νου στην Ιατρική Πατρών, της  Άννας  Θ. Μουρούζη  θυγ. Της Αμαλίας Βαρδινογιάννη στο Παν. του Μπάθ Αγγλίας τμήμα κοινωνιολογίας, του Δημήτρη Χαλκιαδάκη του Κων. Παν. Κρήτης τμήμα φυσικό και της Εύας  Χαλκιαδάκη του Ιωαν. στο Παν. Κεντ της Αγγλίας τμήμα πολιτικών επιστημών (εγγόνια της Στέλλας Χαλκιαδάκη).

   Ταυτόχρονα έγινε και η παρουσίαση του νέου λευκώματος του συλλόγου με επιμέλεια του προέδρου κου Γ. Βλατάκη , που αναφερόταν στον απόηχο των 150 ετών από το ολοκαύτωμα υπο τον τίτλο ΑΡΚΑΔΙ – ΜΠΟΥΡΛΟΤΙΕΡΗΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ , αφιερωμένο στα 25 έτη ευκλεούς Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη και στα 5 έτη Επιτίμου Προεδρίας του Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής Το Αρκάδι, με την ευγενή χορηγία του ομίλου Grecotel .  Με αναφορά στις εκδηλώσεις ο πρόεδρος κος Γ. Βλατάκης κάλεσε τον Σεβ. Μητρ. Ρεθύμνης και του πρόσφερε ένα επιγονάτιο φέρων τον Ιησού Χριστόν με ανοικτή την αγκάλη και ευλογών. Το δώρο αυτό σας το προσφέρουμε  Σεβασμιώτατε ανέφερε ο πρόεδρος πρώτον για να αμύνεστε , να προστατεύεστε, και δεύτερον γιατί έτσι είναι πάντα ανοικτή και η δική σας αγκαλιά , πράγμα το οποίο αισθανθήκαμε έντονα στις εκδηλώσεις του Αρκαδίου.  

   Η εκδήλωση συνεχίστηκε με καλλιτεχνικό πλούσιο πρόγραμμα υπο τους ήχους της λύρας του κου Αλέξανδρου Παπαδάκη και του λαουτιέρη κου Γιώργου Ψαράκη που ήρθαν εξαιρετικά από το Ρέθυμνο, ενώ χόρεψε ο λαογραφικός χορευτικός όμιλος ΚΡΗΤΕΣ του κου Γ. Πετράκη, ξεσηκώνοντας θύελλα χειροκροτημάτων, από τα ζάλα.

   Αξίζει να σημειωθεί ότι  η λαχειοφόρος περιελάμβανε 5 διαμονές σε ξενοδοχεία του ομίλου Grecotel  για ένα διήμερο με πλήρη διατροφή, όπως και δύο κοσμήματα φιλοτεχνημένα από τη κα Ελ. Τζιφακη και την Αριστέα Βερνάρδου.

   Η υπόλοιπη βραδιά κύλισε με εξαιρετική ευρωπαϊκή μουσική από σαξόφωνο και πιάνο , ενώ η τραγουδίστρια παρακίνησε  τον κόσμο σε  περίφημους χορούς.

   Για μια ακόμη χρονιά ο ιστορικός σύλλογος Ρεθυμνίων Αττικής ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ δια του πρόεδρου του κου Γεωργίου Βλατάκη και των εκλεκτών μελών του ΔΣ κέρδισε τις εντυπώσεις , κρατώντας το σκήπτρο της επιτυχίας και κατακτώντας  και τους πιο απαιτητικούς συνδαιτυμόνες. Η αγάπη του για το Ρέθυμνο, η σκληρή δουλειά, η αλληλεγγύη των μελών , η πλούσια φιλοξενία αποτελούν τα συστατικά  της απόλυτης καταξίωσης και αναγνώρισης του έργου που επιτελεί ο πολιτιστικός αυτός φορέας ,δίνοντας συνέχεια  ζωή στα ήθη και έθιμα και τον πολιτισμό της Κρήτης. Δικαίως πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως έναν από τους καλύτερους , σεμνότερους και αξιολογότερους κρητικούς συλλόγους με πλούσια δραστηριότητα υψηλού επιπέδου και συμμετοχή κόσμου.

   Από το Ρέθυμνο ταξίδεψαν ειδικά ώστε να παρευρίσκονται στην εκδήλωση ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του συλλόγου ο Σεβ. Μητρ. Ρεθύμνης & Αυλοποταμου κ. Ευγένιος, ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μαρινάκης ο οποίος έδειξε και τις χορευτικές του ικανότητες, η αντιδήμαρχος πολιτισμού κα Πέπη Μπιρλιράκη, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κος Μίνως Αλεφαντινός, ο κος Μάνος Χαλκιαδάκης εκδότης εφ. Ρεθεμνιώτικα Νέα το ζεύγος Παντελή Γαγάνη, η κα Στέλλα Χαλκιαδάκη πρόεδρος του συλλόγου αρχαιολογικού μουσείου Ρεθ., κ. Μιλτιάδης Δαμανάκης, κ. Δημ. Καλαϊτζιδακης, κ. Βασίλης Μηναδακης , κ. Γιωργος Σταμαθιουδακης κά

   Το σύλλογο μας τίμησαν με την παρουσία τους :  ο Σεβ. Μητρ. Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, ο Σεβ. Μητρ. Ηλιούπολης κ. Θεόδωρος, ο Παν. Αρχ. π. Διον. Χαμαρακης, ο Ρεθεμνιώτης αρχηγός ΓΕΕΘΑ κος Ευαγγ. Αποστολάκης, η Γενική Επίτροπος Επικράτειας Διοικ. Δικ. κα Ευτυχία Φουντουλάκη, ο Αντιπρ. Αρείου Πάγου κ. Ιωαννης Γιαννακόπουλος με τη συζ.του, η αντιπρ. του Αρ. Πάγου κα Χρυσούλα Παρασκευά,οι Αρεοπαγίτες κα Μαρία Γαλάνη,  κος Χάρης Μαχαίρας,οι πρόεδροι εφετων κος Βεργιτσακης και κα Κόφφα, η εφέτης κα Ευαγγελία Γιακουμάτου , το ζεύγος Γιώργου Κουμαντακη, ο ταξίαρχος κος Τζανιδάκης, ο κλαδαρχης ΓΕΝ κος Πετρακης, η Γεν. Γραμ. υπουργείου τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα ως εκπρ. Της κα Ε. Κουντουρά, ο βουλευτης Κώστας Χατζηδακης, η ερίτιμος κα Ελένη Σιφ. Βαρδιογιάννη, η κα Αμαλία Βαρδινογιάννη – Καπράλου, η κα Φαλη Βογιατζάκη, η Μαρια Χομπίτη, ο  Στ. Κονταδακης ιδιαιτ. Του κ. Κ. Μητσοτάκη, η κα Λίλα Μειμαρακη, ο καθηγ. κος Νίκος Σταμπολίδης, ο νέος διευθ. της Λυρικής κ. Γ. Κουμεντακης, ο κ. Νίκος Σηφουνακης με τη συζ. του κ. Μάρι Δασκαλαντωνακη, η τ. υπουργ. Μιλένα Αποστολάκη, ο τραπεζίτης κ. Μιχ. Σάλλας, ο διευθυ. Συμβ. Της Αλφα Μπανκ κ. Δημ. Μαντζουνης με τη συζ. του, ο επιχ. Μανος Δομαζακης με τη συζ. του Θαλεια Κατσιμπρακη, ο επιχ. Τακης Δομαζακης με τη συζ. του Κατερινα Τσακαλη, η κα Ελ. Δομαζακη , η κα Εμμ. Βασιλακη, ο κ. Γεωργ. Αλεξανδρίδης μέλος ΔΣ της Motor Oil, η κα Νούλη Μανώλη γραμ. του κ. Β. Βαρδινογιάννη,η καθηγ. παν. Αθ. Μαιρη Κωνσταντουδακη, ο  καθηγ. Γεωργ. Γαλίτης, ο Μιχ. Πριναρακης, ο πρόεδρος της Κρητικής Εστίας κ. Μπάμπης Σαλβαρακης, τα αδέλφια Κουτελιδακη , ο χρυσοχόος Μακης Μιχαλάς το γενος Μουρτζανου που φιλοτεχνησε τα μετάλλια ,ο προεδρ. Του συλλ. Χρωμοναστηριανων κ. Στ. Παλάσσαρος, η πρ. παγκρητιας ενωσης γυναικων κρητης Μαίρη Τζανακη, η γεν γραμ Νοτιων κα Μαρκομιχελακη, ο Στέλιος Χριστονακης, η κα Κασιμάτη, το ζεύγος Αλικαμπιώτη, ο Αιμίλιος Γασπαρης, το ζευγος Γ. Κανακακη ,ο Γιαννης Γρυντακης, ο Γιώργος Τρανταλλίδης, το μοντελο κ. Νικος Παπαδακης, ο ιατρός Αντώνης Λυρακης , ο κος Καυγαλάκης, το ζευγος Νικ. Βλατακη,η Στεφανία Σχοινα με την  κόρη της Ειρήνη, το ζεύγος Γιαννικακη, η Χαρ. Ξενίδου, η γιατρός Ελενη Λίτινα, τα αδέλφια Ρολογη,ο κ. Γιάννης Τσίχλης , η κα Μαρίνα Τσίχλη με το σκιτσογράφο συζ. της κο Χατζόπουλο, η κα Αφροδ. Θεοδωρακη , ο εκδότης Σπ. Κούφαλης, ο Ευαγ. Λυρούδιας, ο Λευτ. Δρανδακης, η Αννα Φιλιώτου,  ζευγος Τ. Παλιερακη, Αρ. Λιαναντωνακη, Κ. Γαγάνη, η Δέσποινα Γαλλιάκη, η Τατιάνα Παπαγιαννάκη, η Λιλιαν Μορακη, η Βίκυ Αλικακη, η Αριστέα Βερνάρδου, η Καίτη Πετούση,    η Αντιγόνη Λινοξυλακη, η κα Ζανια Μαραβελάλη, η Ελευθ. Τσάκωνα, η Εύη Μουσουρου, η κα Ελενη Μαμαλάκη, το ζεύγος Μαρκάκη, ο Νικ. Κουτρουμπάς, η Σοφ. Σιγανού, η κα Ευαγ. Μπαρμπούνη, ο κ. Γ. Παττακός προεδ. Συλλ. Πατσού, ο Α.  Γιαννουλακης προεδ. Κρητών Ωρωπού, ο δικηγ. Δημ. Φακιδαρης, η Αγλαΐα Πλατυρραχου, η Μαίρη Πριναράκη, ο ραδιοφ. Παραγ. Κ. Σπ. Θεοδωράκης κα.

 

Δελτίο τύπου του Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ»

 

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

Ρέθυμνο 

HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno 

Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες