Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον

 

Δελτίον Τύπου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης καί Αυλοποτάμου κ.Ευγένιος, ενόψει της Επισκέψεως της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στις 2 και 3 του προσεχούς Σεπτεμβρίου, έδωσε σήμερα Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Κατά τη διάρκειά της, ανακοίνωσε το επίσημο πρόγραμμα της επισκέψεως και απηύθηνε πρόσκληση προς το λαό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και της Κρήτης να επιφυλάξουν την υποδοχή που αξίζει στον Πνευματικό Πατέρα μας.

Στην τοποθέτηση του ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε τα κάτωθι :
«Σας ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας στην σημερινή συνέντευξη τύπου και ευελπιστούμε στην συνεργασία σας για την ενημέρωση των συμπολιτών μας, σχετικά με την Επίσημη Επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μητρόπολη μας και στην πόλη μας.

Η επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 και την Δευτέρα 3  του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

Η άφιξη Αυτού και της Συνοδείας του αναμένεται στις έξι και τριάντα το απόγευμα της Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, όπου οι Αρχές και ο λαός της Μητροπόλεώς μας καλούνται να επιφυλάξουν την υποδοχή που αξίζει στον Πνευματικό Πατέρα μας.

Θα ακολουθήσει Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό και στη συνέχεια ο Παναγιώτατος θα εγκαινιάσει την αίθουσα του Κέντρου Ορθόδοξου Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στο ισόγειο του Μητροπολιτικού μας Μεγάρου στην παλιά πόλη.

Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης και θα εγκαινιάσει τα νέα εργαστήρια της. Στη συνέχεια θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή. Θα ακολουθήσει σύντομη περιήγηση στην παλιά πόλη, θα επισκεφθεί το Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνου και ακολούθως θα μεταβεί στο Σπίτι του Πολιτισμού, όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση του Δήμου Ρεθύμνης προς τιμήν Του. Στους χώρους του πολιτιστικού αυτού κέντρου θα εγκαινιάσει και την έκθεση Αγιογραφίας των Αγιογράφων της Μητροπόλεως μας, που οργανώνεται με την ευκαιρία της επίσκεψης Του και αφιερώνεται σε Εκείνον.

Ακολούθως, θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Σωτήρος Χριστού Κουμπέ, στην οποία θα εγκαινιάσει την ανακαινισθείσα αίθουσα στη μνήμη του αειμνήστου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Τίτου Συλλιγαρδάκη και τέλος την Ιερά Μονή Αρκαδίου, όπου θα εγκαινιάσει  τις ανακαινισθείσες αίθουσες, που θα φιλοξενήσουν το νέο μουσείο του ιστορικού Μοναστηριού.

Η επίσκεψη του Παναγιωτάτου θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας με προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αρσανίου.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται σε μια εποχή οικονομικά και κοινωνικά δύσκολη και ο Παναγιώτατος έρχεται με μοναδικό στόχο την στήριξη και την ευλογία του λαού μας, που δοκιμάζεται.

Ο Πατρικός του λόγος και οι ευχές, όχι μόνο μας είναι απαραίτητες, αλλά θα μας ενδυναμώσουν και θα μας εμπνεύσουν, θα μας δώσουν θάρρος, αισιοδοξία και ελπίδα, για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για το μέλλον της πατρίδας μας και την ιστορική συνέχεια του τόπου μας.

Η Πατριαρχική Του Ευλογία θα μας αναζωογονήσει.
Ο Θεολογικός Του λόγος θα μας παρηγορήσει.
Η αγάπη Του για εμάς τα παιδιά του θα μας εμφυσήσει κουράγιο και χαρά.
Έρχεται για εμάς. Και εμείς πρέπει να είμαστε εκεί.
Με πίστη στο Θεό και αγάπη για την Εκκλησία, που στέκεται για ακόμη μία φορά δίπλα στον άνθρωπο και στις αξίες του Ορθόδοξου Ελληνισμού.

Με την ευκαιρία της ανακοινώσεως του επίσημου προγράμματος της Επισκέψεως της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο Ρέθυμνο, καλούμε τις Αρχές και τον πιστό λαό της Μητροπόλεως μας και της Κρήτης, να δώσουν δυναμικό παρόν και να τιμήσουν τον Υψηλό Επισκέπτη μας, τον Πατριάρχη του Γένους.

Με τις σκέψεις αυτές σας καλώ να υποδεχθούμε μαζί τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη και σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου για την ανταπόκριση σας στην παράκληση μας». 

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

Ρέθυμνο 

HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno 

Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες