Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον

 

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ

ΚΟΥΜΠΕ ΠΟΛΕΩΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017


   Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΕΥΓΕΝΙΟΥ πραγματοποιήσαμε το περασμένο Σάββατο 4 Φεβρουαρίου εκδρομή στην Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων.

 

   Ξεκινήσαμε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Κουρταλιώτου στη Σαρακίνα με πολύ κέφι, καλό καιρό και τη Χάρη του Θεού να μας συνοδεύει.

   Η πρώτη μας στάση ήταν τό τυροκομείο του κ. Κωνσταντίνου Κουρμούλη στα Αγκουσελιανά, ο οποίος μας ξενάγησε στο χώρο και μας εξήγησε όλα τα στάδια κατασκευής του τυριού. Στο πέρας της ξενάγησης μας πρόσφερε φρέσκια γραβιέρα παραγωγής του.

   Στη συνέχεια κάναμε μια μικρή στάση αναψυχής στην Κάνεβο για καφέ και χαλάρωση.

   Κατόπιν κατηφορήσαμε το φαράγγι του Κοτσιφού χωρίς να παραλείψουμε να προσκυνήσουμε στον εξαίσιο λιθόκτιστο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Ενορίας Σελλίων.

   Η επόμενη στάση μας ήταν στην παλαίφατη και ιστορική Ιερά Μονή Πρέβελη. Μας υποδέχθηκε ο Ηγούμενος π. Ιάκωβος, ο οποίος μας πρόσφερε τον Τίμιο Σταυρό, που είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός της Μονής, για προσκύνηση και ευλογία. Αμέσως μετά δεχθήκαμε την όμορφη μοναστηριακή φιλοξενία. Είχαμε επίσης την ιδιαίτερη χαρά να προσκυνήσουμε στο νέο παρεκκλήσιο της Αγίας Αναστασίας, στο οποίο φυλάσσονται πολλά Ιερά Λείψανα Αγίων. Όπως μάλιστα μας πληροφόρησε ο Ηγούμενος, ήμασταν οι πρώτοι που επισκεφθήκαμε τον χώρο αυτό μετά την ανακαίνιση, οπότε αυτό ήταν μεγάλη ευλογία. Τέλος επισκεφθήκαμε το μουσείο της Μονής με τα τόσο αξιόλογα εκκλησιαστικά εκθέματα και αναχωρήσαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

   Από εκεί, μέσω του πανέμορφου και επιβλητικού φαραγγιού του Κουρταλιώτη, κατευθυνθήκαμε στο Σπήλι όπου επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Στο Καθολικό της Μονής μας υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αθανάσιος, ο οποίος μας διηγήθηκε λεπτομερώς την ιστορία της ζωής και του μαρτυρίου των τριών Αγίων, αλλά και το θαυματουργικό τρόπο που ο ίδιος ο Άγιος Ραφαήλ επέλεξε αυτό το χώρο για δεύτερο «σπίτι» του. Αφού προσκυνήσαμε την αποτμηθείσα Τιμία Σιαγόνα του Αγίου Ραφαήλ αλλά καί το τμήμα της Τιμίας Κάρας του Αγίου Τρύφωνος προχωρήσαμε στην Τράπεζα του Πνευματικού Κέντρου όπου μας παρέθεσε γεύμα αγάπης ο ίδιος ο Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου καί Σφακίων κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ. Μας μίλησε εγκάρδια και μας αγκάλιασε με πατρική στοργή καθότι υπεραγαπά τα παιδιά. Από μέρους των παιδιών του Κατηχητικού προσφέρθηκε στον Μητροπολίτη ένα δίπτυχο με τις εικόνες του Χριστού και της Παναγίας, και ένας μάλλινος σκούφος, ως δείγμα ευγνωμοσύνης για την τόσο ζεστή εκδήλωση αγάπης του προς το Κατηχητικό μας Σχολείο.

   Αποχωρήσαμε από τη Μονή χορτασμένοι σωματικά αλλά κυρίως πνευματικά και προχωρήσαμε προς το χωριό Λαμπινή. Εκεί υπήρξε ελεύθερη ώρα, ώστε να χαλαρώσουν τα παιδιά στο γήπεδο του χωριού, αλλά και οι μεγάλοι στο παραπλήσιο κατάστημα όπου η ευγενής κ. Μαρίας Απανωμεριτάκη, η οποία πρόσφερε απλόχερα σε όλους μας μια κούπα αγάπης.

   Τέλος πήραμε το δρόμο της επιστροφής αναζωογονημένοι και ευχαριστημένοι από τα τόσο όμορφα μέρη που επισκεφθήκαμε στην εκδρομή μας και ελπίζουμε να επαναληφθεί σύντομα με την ευλογία και τη Χάρη του Θεού.

 

Εκ της Ενορίας

 

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

Ρέθυμνο 

HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno 

Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες