Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον

 

 

ΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΟΥΜΠΕ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΧΑΛΕΠΑΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

20 Μαΐου 2017

Με την ευλογία του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΕΥΓΕΝΙΟΥ το Κατηχητικό μας Σχολείο πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χαλέπας Μυλοποτάμου.

 

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής παρακολουθήσαμε την Θεία Λειτουργία που ετέλεσε ο Άγιος Ηγούμενος π. Πορφύριος. Ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά ελάβαμε ότι όλα τα παιδιά μας κοινώνησαν των αχράντων μυστηρίων και συμμετείχαν στην τέλεση του ιερού μνημοσύνου των μακαριστών αδελφών μας Χρυσής και Ζαχαρίου Αυγουστάκη.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πήραμε τον πρωινό μας καφέ, το κουλουράκι του μνημοσύνου και πορτοκαλάδα στην όμορφη αυλή της Ι. Μονής με θέα το Ακρωτήρι Χανίων, τα Λευκά όρη και τον περήφανο Ψηλορείτη, αλλά και τις εθνικές εστίες ζωής, τα όμορφα χωριά του μέσα Μυλοποτάμου. Ο άγιος Ηγούμενος μέχρι να ετοιμαστεί η μοναστική τράπεζα αγάπης μας οδήγησε μέσα από ένα καταπληκτικό μονοπάτι και μας ξενάγησε στο στολισμένο από την αναστάσιμη φύση του Μυλοποτάμου στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας του 11ου αιώνα με τις θαυμάσιες βυζαντινές αγιογραφίες και μας τόνισε ότι παλαιά υπήρξε γυναικείο μοναστήρι.

 

Γυρνώντας μας περίμενε πλούσια μοναστική τράπεζα και αφού ψάλλαμε όλοι το «Χριστός Ανέστη» ο  Άγιος Ηγούμενος ευλόγησε τα εδέσματα αυτής που ήταν χωριάτικο κοτόπουλο με πατάτες, ψημένα σε ξυλόφουρνο, αναψυκτικά και νοστιμότατα γλυκίσματα που είχαν ετοιμάσει οι μητέρες των παιδιών μας.

 

Κάτω από την αιωνόβια ελιά της αυλής στρώθηκε παραδοσιακή ορχήστρα με τον φημισμένο λυράρη Δημήτρη Πηγουνάκη ανιψιό του αοιδίμου Ηγουμένου της Ι.Μ. Αρσανίου π. Αγαθαγγέλλου, τον οποίο συνόδεψαν στο λαούτο ο Λευτέρης Παυλάκης, στην ασκομπαντούρα ο Δημοσθένης Περάκης, στο κλαρίνο ο Βασίλειος Δασκαλάκης, στην κιθάρα ο Παναγιώτης Διαμαντής, και στο μαντολίνο η ταλαντούχος μουσικός κ. Νεφέλη Δερδελάκη. Ακούστηκαν όμορφοι σκοποί της Κρήτης, της Ιωνίας και της Πόλης. Στο τέλος κληρώθηκαν πλούσια δώρα στα παιδιά.

 

Έτσι με αυτή την επίσκεψη κλείσαμε μια ευλογημένη κατηχητική χρονιά σε τούτο το Ιερό Μοναστήρι που άξια το διακονεί ο Άγιος Ηγούμενος π. Πορφύριος με βοηθό του τον νέο δόκιμο Γεώργιο. Τα μοναστήρια μας, όπως γράφει ο Θεοφόρος Όσιος Παϊσιος, «είναι τα οχυρά της Εκκλησίας μας, οι φάροι σε ακρότομες τοποθεσίες, τα σεμνεία της Πίστεώς μας και οι μυροθήκες του Αγίου Πνεύματος».

 

Τούτη η εκδρομή του Κατηχητικού μας πραγματοποιήθηκε χάρη στην ευγενική δωρεά του άρχοντα Μικρασιάτη Ρεθυμνίου Βιοτέχνου ξηρών καρπών κ. Γεωργίου Ν. Χατζάκη εις μνήμην του Αρχιμανδρίτου Γρηγορίου Δ. Βοριαδάκημ, του καταστήματος εκκλησιαστικών ειδών Θεοδώρου Αποστολάκη και του ξυλόφουρνου του κ. Στέφανου Αλεξανδράκη.

 

Τέλος, οφείλουμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Άρχοντα και Ιεραπόστολο της Κρητικής παράδοσης κ.  Εμμανουήλ Νικολάου Παττακό που μας παρείχε ένα πλυντήριο εις μνήμην της μακαριστής θείας του Ξένης Μοναχής, το οποίο παραδώσαμε στην Ιερά Μονή.

 

Εκ της Ενορίας

 

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

Ρέθυμνο 

HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno 

Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες