Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον

 

 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ

ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ

ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΟΥΜΠΕ

ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Κατηχητική Οδοιπορία στο Μυλοπόταμο

 

   Με μια όμορφη ημερήσια οδοιπορία στον ανοιξιάτικο Μυλοπόταμο έκλεισε το Κατηχητικό Σχολείο Αγίας  Φωτεινής Κουμπέ την φετινή του χρονιά.

 

   Πρώτος σταθμός για τα παιδιά και τους γονείς η περίφημη φάρμα παραγωγής αυγών «ΛΑΔΑΚΗ». Μια πρότυπη σύγχρονη μονάδα χτισμένη σε έκταση 150 στρεμμάτων που παράγει την υπερτροφή που ονομάζεται αυγό. Μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη και λεύκωμα. Εκεί μας ξενάγησαν ο φιλόξενος επιχειρηματίας κ. Αριστείδης Λαδάκης με τον γιο του Δημήτριο και την αρχόντισσα γυναίκα του κ. Ελένη.

   Είδαμε όλο τον κύκλο παραγωγής αυγού μέχρι την τυποποίησή του για να φτάσει στην αγορά. Μάθαμε ότι το αυγό είναι ζωντανός οργανισμός και δεν χρειάζεται να πλένουμε τα αυγά και ειδικά με καθαριστικά με χημικές ουσίες διότι αυτές εισέρχονται στο αυγό. Τούτη η περίφημη φάρμα παράγει ημερησίως 95000 αυγά. Νιώσαμε ιδιαίτερη συγκίνηση όταν προσκυνήσαμε το περίτεχνο εκκλησάκι του Αγίου Μάρτυρος Αριστείδου που έχει χτίσει η οικογένεια και εορτάζει στις 13 Σεπτεμβρίου.

   Όλοι γευτήκαμε εδέσματα και γλυκά στην πετρόχτιστη αίθουσα φιλοξενίας που έχει δημιουργηθεί για τους επισκέπτες. Για να ευχαριστήσουμε την οικογένεια τους χαρίσαμε μια εικόνα της Παναγίας μας.

   Κατόπιν αναχωρήσαμε για την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλέπας που βρίσκεται σε περίοπτη θέση στον μέσα Μυλοπόταμο. Τούτο το μοναστήρι της σιωπής για πολλά χρόνια έχει γίνει η πνευματική ακρόπολη της περιοχής αφού ο φωτισμένος Ηγούμενος της π. Πορφύριος το έχει μετατρέψει σε τόπο προσευχής και λατρείας του Θεού και αγάπης και φιλοξενίας της εικόνας του Θεού τον άνθρωπο. Τούτη την αγάπη και φιλοξενία γευτήκαμε όλοι τόσο με τον γλυκό πνευματικό λόγο του γέροντα αλλά και με την πλούσια μοναστική τράπεζα αγάπης που μας παρέθεσε που περιελάμβανε μέχρι λουκουμάδες με παγωτό.

   Στην πετρόχτιστη αυλή τα παιδιά μας χάρηκαν το παιχνίδι και εκεί έγινε και η κλήρωση δώρων.

   Αργά το απόγευμα πήραμε την ευχή του αγίου Ηγουμένου και αναχωρήσαμε για το Ρέθυμνο. Κλείνοντας έτσι μια ευλογημένη κατηχητική χρονιά. Ευχαριστίες οφείλουμε στον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ.κ. Ευγένιο για την πατρική του αγάπη προς τα παιδιά και τους γονείς του Κατηχητικού μας, αλλά και στον ευπατρίδη επιχειρηματία κ. Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη για την προσφορά αυτής της εκδρομής. Καλό καλοκαίρι!!!

 

Εκ της Ενορίας

 

Σημείωση: Η δημοσίευση του κειμένου και των φωτογραφιών γίνεται με την επιθυμία και συγκατάθεση των εφημερίων της Ενορίας Αγίας Φωτεινής Κουμπέ, των υπευθύνων του Κατηχητικού Σχολείου, των μαθητών και των κηδεμόνων τους.

 

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

Ρέθυμνο 

HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno 

Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες