Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον

 

 

ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚ ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ

ΚΑΙ ΕΝ ΡΕΘΥΜΝΗ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝΤΟΣ

17 και 18 Αυγούστου 2017


   Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και παράδοση εορτάσθηκε η Μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Ματθαίου του εκ Γερακαρίου και εν Ρεθύμνη μαρτυρήσαντος, την Πέμπτη 17 Αυγούστου με Εσπερινό και την  Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 με Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κυρίας των Αγγέλων (Μικρή Παναγία), στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

 

   Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος πλαισιωμένος απο Ιερείς της Μητροπόλεώς μας και πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους τη Μνήμη του Νεομάρτυρα. Ομιλία για τον βίο του Αγίου Ματθαίου εκφώνησε ο Εντιμολ. Άρχων Ιερομνήμων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και Πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου κ. Μιχαήλ Τρούλης.

 

   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου ΣΥΝΠΟΛΙΣ ανακήρυξε τον Άγιο Ματθαίο (Μαθιό) ως Προστάτη του το 2016, με την υπόσχεση να εορτάζεται κάθε χρόνο η Μνήμη του στις 18 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία μαρτύρησε (αποκεφαλίσθηκε) υπό των Τούρκων το 1700 στην πόλη του Ρεθύμνου. 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΝΠΟΛΙΣ

 

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

Ρέθυμνο 

HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno 

Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες