Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον

 

 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ

ΜΕ ΘΕΜΑ:

«Η ΑΔΕΡΦΙΚΗ ΑΓΑΠΗ»

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Αίθουσα Ιερού Ναού Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων

   Πόσο σημαντική είναι η αδερφική αγάπη; Για τα παιδιά, για τους γονείς, για την κοινωνία μας, που βαλτώνει σ΄ ένα τέλμα ανηθικότητας κι αναλγησίας; Απάντηση σ΄ αυτό το τόσο φλέγον ερώτημα έδωσαν τα παιδιά του Κατηχητικού της ενορίας των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης, την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού.

 

   Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιου και πιστών, τα παιδιά έψαλαν τροπάρια κι ύμνους της Αγίας Τεσσαρακοστής, απήγγειλαν ποιήματα για την αγάπη, που καταργεί το εγώ, για την αγάπη που θέλει ταπείνωση κι υποχωρητικότητα, θυσία κι απαντοχή, όπως μας δίδαξε κι ο Χριστός από τον Σταυρό, όπου καρφώθηκε για τη σωτηρία του ανθρώπου.

   Τα παιδιά της θεατρικής ομάδας ερμήνευσαν με τον δικό τους συγκινητικό τρόπο ένα δρώμενο για τη δύναμη της αδερφικής αγάπης, που σε συνδυασμό με την πίστη στον Θεό, και τη θερμή προσευχή μίας αγνής καρδιάς συντέλεσαν σ΄ ένα θαύμα. Ωστόσο, επειδή σε πολλές οικογένειες οι αδερφικοί τσακωμοί είναι συνηθισμένο φαινόμενο, καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν σε κλίμα ανταγωνισμού, με τον εγωισμό να περισσεύει, παρακολουθήσαμε κι ένα δρώμενο με δύο αδερφάκια να ανταγωνίζονται και στο τέλος να βγαίνουν εκείνα χαμένα, αλλά οι θεατές χορτασμένοι από γέλιο για το πάθημά τους. Με την απολαυστική τους ερμηνεία πέρασαν το μήνυμα πως ο Χριστός θέλει αδερφική αγάπη, όχι εγωισμούς και πείσματα!

   Έτσι, όλα τα παιδιά κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων, αλλά και τη θερμή αγκαλιά κι ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο οποίος συμπλήρωσε με τον δικό του μεστό λόγο το κεντρικό νόημα της εκδήλωσης, εξαίροντας τη σημασία της αγάπης προς τον πλησίον, τον αδερφό μας, για τη δική μας πνευματική ανάταση, αλλά και την ανάσταση του έθνους μας.

 

Από την Ενορία

 

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

Ρέθυμνο 

HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno 

Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες