Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
 

 

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΧΡΩΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

12 Αυγούστου 2024

Το απόγευμα της Δευτέρας, 12ης Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος και Τιμίου Προδρόμου της Ενορίας Χρωμοναστηρίου, όπου χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό και τον Ιερό Παρακλητικό Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

 

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και παρεκάλεσε όλους τους πιστούς να προσευχηθούν έντονα για την κατάπαυση της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική.

 

Ο Επίσκοπός μας τόνισε ιδιαίτερα τον ρόλο της Παναγίας στη ζωή όλων των ευσεβών Χριστιανών και συνεχάρη τον Εφημέριο της Ενορίας, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Μανουσάκη, για το επιτελούμενο ενοριακό έργο, καθώς και όλους τους ενορίτες, επισημαίνοντας ότι το Χρωμοναστήρι καυχάται αφού έχει αναδείξει και συνεχίζει να αναδεικνύει προσωπικότητες σε όλα τα επίπεδα της ζωής και χαιρετίζοντας ιδιαίτερα τον παριστάμενο Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό κ. Μανούσο Παραγιουδάκη.

 

Ακολούθησε επίσκεψη στην οικία του μακαριστού Ιερομονάχου Σωφρονίου, κατά σάρκα συγγενούς των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων των εκ Μελάμπων, για τον οποίο ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε Ιερό Τρισάγιο.

 

Στη συνέχεια, στην πλατεία του χωριού, προσφέρθηκε φιλοξενία από την Ενορία.

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

website powered by HOTSoft.gr - κατασκευή ιστοσελίδας