Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον

 

 

Η ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΙΟΠΙΤΑ

ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

11 Ιανουαρίου 2017

Της δημοσιογράφου Βάλιας Πετράκη

 

   Σε μια άρτια διοργανωμένη εκδήλωση την π. Πέμπτη το βράδυ (11-01-2018), στο κατάμεστο κέντρο «Μέγαρο», έκοψε την Αγιοβασιλόπιτά του ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Μετά από πολλά χρόνια είχαν την ευκαιρία οι κληρικοί να βρεθούν και να διασκεδάσουν όλοι μαζί και φυσικά και με τους ενορίτες τους.

 

   Ο Πρόεδρος π. Δημήτριος Σωπασουδάκης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερατικού Συνδέσμου είχαν φροντίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε η βραδιά να κυλήσει ευχάριστα. Από την είσοδο του κέντρου που είχαν μπουφέ με ποτά για το καλωσόρισμα μέχρι τα πλάνα που είχαν φτιάξει και καθοδηγούσαν  τον  κάθε κληρικό να καθίσει με τους ενορίτες του στα τραπέζια που είχαν κλείσει.

 

   Τις αρχές, τους φορείς και όλον τον κόσμο καλωσόρισε ο Πρόεδρος π. Δημήτριος   Σωπασουδάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

Καλώς εμονοιάσαμε!!!

«Αυτός ήταν ο λόγος  για τον οποίο  προσπαθήσαμε να διοργανώσουμε αυτή την όμορφη αποσπερίδα. Να μονοιάσουμε, να βρεθούμε όλοι μαζί και να κόψουμε την Αγιοβασιλόπιτα μας, να αντικρίσει ο ένας το πρόσωπο του άλλου και να μιλήσουμε και να διασκεδάσουμε. Παίρνοντας δύναμη για να συνεχίσουμε το δύσκολο αλλά ευλογημένο έργο στην τοπική μας Εκκλησία. Η αποσπερίδα αυτή αναβιώνει χάρη στην αγάπη και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου μας κ. Ευγενίου,  οδηγού, συμπαραστάτη,  πατέρα και αδελφού, αλλά και με την μεγάλη προσπάθεια των πατέρων του Ιερατικού μας Συνδέσμου».

 

   Ο π. Δημήτριος διάβασε επίσης και τις πολύ ωραίες μαντινάδες που είχε γράψει για την βραδιά ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσ. π. Νικόλαος Νικηφόρος και αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα.  Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος χειροκροτήθηκε αρκετές φορές καθώς σαν δεινός ρήτορας που είναι μίλησε από καρδιάς  λέγοντας μεταξύ άλλων:

Το φλουρί μου είστε εσείς

«Θέλω να σας πω μέσα από την καρδιά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συγκίνηση που μου χαρίσατε απόψε, να αγκαλιάζει το βλέμμα μου όλους εσάς, που αποτελείτε ίσως την καλύτερη μικρογραφία της τοπικής μας Εκκλησίας. Είναι αλήθεια ότι την ώρα που ευλογούσα την πίτα σκεφτόμουν πως εγώ δεν χρειάζεται να πάρω κομμάτι και δεν χρειάζεται να ψάχνω για φλουρί. Το φλουρί μου είστε εσείς. Δόξα τω Θεώ που σας χαίρομαι όλα αυτά τα χρόνια... Να ξέρετε ότι η Εκκλησία είναι η μάνα όλων μας και να είστε εντός Της, μέσα στην στοργική Της αγκαλιά, παρά τα λάθη, πάρα τις αδυναμίες μας, παρά τις παραλείψεις μας, τις δικές μου και των καλών μου συνεργατών που κάνουν τα πάντα για να είναι αυτό που πρέπει να είναι για τον λαό μας. Για να κρατηθεί ο Ορθόδοξος Πολιτισμός και η παράδοσή μας στην Κρήτη. Χαίρομαι γι΄ αυτό που γίνεται απόψε, είναι αλήθεια πως το ήθελα πολύ. Κάποτε το έκανε η Μητρόπολή μας, όταν δεν υπήρχε Ιερατικός Σύνδεσμος. Θέλησα με τον ερχομό μου εδώ να μην το συνεχίσω αλλά έβλεπα  πως είναι ανάγκη, ιδιαίτερα σε τούτους τους καιρούς, που δεν μπορούμε πλέον  να συναντιόμαστε ούτε με τον ίδιο τον εαυτό μας...»

Εμένα ο Θεός μου το έδωσε αυτό το μεγάλο δώρο.

«Δεν έχουμε φοβικά σύνδρομα, τόνισε ο Μητροπολίτης, και ξέρουμε ότι οι παπάδες μας είναι η επέκταση της δικής μας αγωνίας και των δικών μας προβληματισμών για το μεθαύριο».

Τον Ύψιστο παρακαλώ που ’χει Μεγάλη Χάρη

Να βλέπει τους παπάδες μας  που έχω για καμάρι.

«Είναι μεγάλο πράμα να καμαρώνει ο Επίσκοπος για τους κληρικούς του, είπε ο κ. Ευγένιος, να καμαρώνει για τους ανθρώπους της Εκκλησίας του, να καμαρώνει για τους συνεργάτες του και σε εμένα αυτό το μεγάλο δώρο μου το έδωσε ο Θεός».

 

   Την Ενότητα και καλή συνεργασία Εκκλησίας και φορέων της Κρήτης για το κοινό καλό στον τόπο και στην κοινωνία επεσήμαναν ο Μητροπολίτης κ. Ευγένιος και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης. Ο κ. Ευγένιος και ο κ. Αρναουτάκης στους  χαιρετισμούς τους ευχήθηκαν παράλληλα καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους τους παρευρισκόμενους.

   Επίσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας Κρήτης π. Ζαχαρίας Αδαμάκης, που συμμετείχε με αντιπροσωπεία της Ένωσης, όπως και ο Αρχιεπίσκοπος του Κατάρ κ. Μακάριος.

 

   Ενώ έγινε και απονομή βραβείων στα παιδιά των Ιερέων που εισήχθησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και είναι:

Φωτεινή Τσακπίνη – Ελένη Κόκκινου – Ειρήνη Κουμεντάκη –Γεωργία Κουτάντου και Ελένη Καραγιαννάκη.

 

   Τους παρευρισκόμενους διασκέδασε το συγκρότημα του Πέτρου Μαρούλη με τους συνεργάτες του. Άριστη η περιποίηση από το κέντρο «Μέγαρο».

 

   Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε τα ονόματα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερατικού Συνδέσμου που τόσο κοπίασαν για να έχει επιτυχία αυτή η βραδιά και είναι οι: π. Δημήτριος Σωπασουδάκης, Πρόεδρος, π. Γεώργιος Λελεδάκης, Αντιπρόεδρος, π. Θεόδωρος Σηφάκης, Γραμματέας, π. Νικόλαος Ζωλοτάκης, Ταμίας, και π. Δημήτριος Τσακπίνης.

 

 

 

 

 

ΚΟΠΗ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΙΕΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Ι.Μ.Ρ.Α._11-01-2018

 

 

 

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

Ρέθυμνο 

HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno 

Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες