Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
 

 

Η ΕΟΡΤΗ

ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΦΩΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΥ

ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΑΓΙΑΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

11 Αυγούστου 2024

Το απόγευμα της Κυριακής, 11ης Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Φωτίου και Ανικήτου, στην Ενορία Αγιάς Μυλοποτάμου, όπου χοροστάτησε κατά τον Εόρτιο Πανηγυρικό Εσπερινό.

 

Ο εν λόγω Ιερός Ναός (16ος αιώνας) υπήρξε παλαιό Μετόχιο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και καταστολίζεται από τοιχογραφίες μοναδικού κάλλους.

 

Προ της απολύσεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Πρόδρομος αναφέρθηκε στο βίο και το μαρτύριο των τιμωμένων Αγίων, τονίζοντας την ανάγκη όλοι μας να εμπνεόμαστε από τη ζωή τους και να πράττομε κατά το Θέλημα του Θεού τα προς σωτηρίαν.

 

Ο Επίσκοπός μας συνεχάρη τον Εφημέριο της Ενορίας Αγιάς, Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερο Γαβριήλ Οντσέσκου, και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για τις συντονισμένες προσπάθειές τους για τη διαφύλαξη αυτού του μνημείου και διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Τοπικής μας Εκκλησίας προς την κατεύθυνση αυτή.

 

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Πανοσιολογιώτατος Μέγας Ιεροκήρυξ του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Πανάρετος, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε με θερμούς λόγους στο εκκλησίασμα, και ο Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τιμίου Σταυρού Βωσάκου, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Παναγιωτάκης. Παρέστησαν, επίσης, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Γεώργιος Κλάδος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μυλοποτάμου κ. Ζαχαρίας Λαδιανός, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς κ. Εμμανουήλ Πλεμένος και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιάς κ. Στυλιανός Πλεμένος.

 

Μετά το πέρας του Εσπερινού, προσφέρθηκε εόρτιο νηστήσιμο κέρασμα στον προαύλειο χώρο του Ναού.

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

website powered by HOTSoft.gr - κατασκευή ιστοσελίδας