Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον

 

 

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΗΛΙΑΡΧΕΙΟΥ

ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ

ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΤΑΛΗΣ-ΜΠΑΛΗ


Την 24η Ιουνίου 2019, εορτή του Γενεθλίου του τιμίου και ενδόξου Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, εόρτασε τον Προστάτη Άγιό της η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

 

Το εσπέρας της παραμονής, 23ης Ιουνίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά τον Μέγα Εσπερινό της εορτής, στον οποίο συμμετείχαν επίσης ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Πρόδρομος Ξενάκης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, και πολλοί Κληρικοί. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτριος Κόκκινος και πολλοί προσκυνητές.

 

Πριν από τον Εσπερινό ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων του νέου Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μονής, πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο Πανοσιολ. Αρχιμ. Παρθένιο Καλυβιανάκη, με την φροντίδα του οποίου αυτό δημιουργήθηκε. Παραβρέθηκαν ο διακεκριμένος μουσειολόγος κ. Ηλίας Παπαγεωργίου και οι συνεργάτες του, οι οποίοι επιμελήθηκαν τη μελέτη και κατασκευή του Κειμηλιαρχείου. Ακολούθησε η παραδοσιακή μοναστηριακή δοχή σε όλους τους προσκυνητές.

 

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, 24η Ιουνίου 2019, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, με τον οποίο συλλειτούργησαν ο Ηγούμενος π. Παρθένιος και πολλοί Κληρικοί.

 

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας τελέσθηκαν ο μεθέορτος Εσπερινός, οι Χαιρετισμοί στον Τίμιο Πρόδρομο και το Κτητορικό Μνημόσυνο, σύμφωνα με την μοναστηριακή τάξη και παράδοση.

 

Εκ της Ιεράς Μονής

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

Ρέθυμνο 

HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno 

Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες