Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον

 

 

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΣΤΟΝ ΠΡΙΝΕ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

17 Ιανουαρίου 2019

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και του θεοσεβούς ποιμνίου πανηγύρισε την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, εορτή της μνήμης του Οσίου Πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου, ο φερώνυμος Καθεδρικός Ναός στον Πρινέ Ρεθύμνης.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποταμου κ.κ. ΕΥΓΕΝΙΟΣ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία ιερούργησε στη Θεία Λειτουργία, συνεπικουρούμενος από τους ιερείς της Μητροπόλεώς μας Εμμανουήλ Σουχλάκη, Σωκράτη Ξενικάκη, εφημέριο Τεσσάρων Μαρτύρων, Σταμάτιο Λάριο, εφημέριο Πηγής, Γεώργιο Μανουσάκη, εφημέριο Καλονυκτίου, Παναγιώτη Παπαδάκη, εφημέριο Παγκαλοχωρίου, τον Διάκονο της Μητροπόλεώς μας, Κωνσταντίνο Ζουμπεράκη και τον οικείο εφημέριο Δημήτριο Μπεμπή. To αναλόγιο διακόνησαν οι ιεροψάλτες της ενορίας Πρινέ Στυλιανός Σοφουλάκης, Βασίλειος Ρόμπολας, Εμμανουήλ Κουτσουδάκης και Στυλιανός Γαλαγκουράκης.

 

Ο Σεβασμιὠτατος απευθύνθηκε στο πάνδημο εκκλησίασμα, στο εμπνευσμένο κήρυγμά του, με λόγους πυκνούς και παραινετικούς, αναφερόμενος στη βιωτή του Αγίου και πώς μπορούμε να γίνουμε πραγματικοί ένθεοι και φιλόχριστοι μιμητές του. Εν συνεχεία, μετά από πρόταση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας Πρινέ, επέδωσε τιμητική βρἀβευση στον Ιεροψάλτη κ. Στυλιανό Γαλαγκουράκη, ο οποίος με εμφανή συγκίνηση ευχαρίστησε από καρδίας τον Σεβασμιώτατο για αυτήν την τιμή.

 

Ο Εφημέριος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο θερμώς ευχαριστούν τον Σεβασμιώτατο, τους ιερείς, τις Αρχές και το φιλόθεο εκκλησίασμα για τη συμμετοχή τους στην πάνδημη πανήγυρη του ναού μας και εύχονται να τους σκέπει η χάρις του Αγίου.

 

Από την Ενορία Αγίου Αντωνίου Πρινέ Ρεθύμνης

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

Ρέθυμνο 

HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno 

Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες