Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
 

 

40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

21 Ιουλίου 2024

Το πρωί της Κυριακής, 21ης Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ατσιποπούλου, όπου τελέσθηκε και το 40ήμερο Ιερό Μνημόσυνο του επί σειρά πολλών ετών Εφημερίου της Ενορίας, αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου Εμμανουήλ Γιαννούλη.

 

Ο Σεβασμιώτατος, στην προσλαλιά του, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του μακαριστού Ιερέως, ο οποίος πολυμερώς και πολυτρόπως ευεργέτησε την τοπική κοινωνία και υπηρέτησε αφοσιωμένα την εκκλησιαστική κοινότητα του Ατσιποπούλου, προσφέροντας σημαντικό έργο επί σειρά πολλών ετών με αγάπη και στοργή προς όλους τους ανθρώπους του τόπου. Ο Επίσκοπός μας ευχαρίστησε τον διάδοχο του π. Εμμανουήλ, Εφημέριο Ατσιποπούλου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Μιχαήλ Μυστράκη, και του ευχήθηκε να συνεχίζει το έργο, το οποίο παρέλαβε, εις δόξαν Θεού και έπαινον της Εκκλησίας.

 

Επίσης, κατόπιν της σχετικής Αποφάσεως της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση για τη συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο Κύπρο και τόνισε ότι το «δεν ξεχνώ» πρέπει να είναι μήνυμα ζωής και αγώνα για όλους μας μέχρι τη δικαίωση της Κύπρου.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε επιμνημόσυνο γεύμα από πλευράς της οικογένειας του μακαριστού π. Εμμανουήλ Γιαννούλη, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσιποπούλου.

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

website powered by HOTSoft.gr - κατασκευή ιστοσελίδας