Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
 

 

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΓΚΑΪΝΤΕΣ - ΑΣΚΟΜΠΑΝΤΟΥΡΑ:

TWO ISLANDS - TWO HIGHLANDS - ONE SOUND”

ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ

19 Αυγούστου 2024

Το βράδυ της Δευτέρας, 19ης Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στην κωμόπολη των Ανωγείων, όπου, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου-Μεϊντάνι, είχε τη χαρά να παρακολουθήσει μια όμορφη εκδήλωση, με τίτλο: «Γκάιντες - Ασκομπαντούρα: Two Islands - Two Highlands - One Sound», την οποία διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων και αφιέρωσε στην Επέτειο των 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Μανουήλ, Αγγελή, Γεωργίου και Νικολάου.

 

Την εν λόγω εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ο Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Ανωγείων, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Κεφαλογιάννης, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος, ο οποίος αναφέρθηκε στο παράδειγμα ζωής και ανάστασης, που οι Άγιοι Τέσσερεις Νεομάρτυρές μας λιτανεύουν, αλλά και στη δύναμη της μουσικής και στο ρόλο της ως «γέφυρας» μεταξύ ανθρώπων, λαών και πολιτισμών, καλωσορίζοντας τους Σκωτσέζους μουσικούς, οι οποίοι έδεσαν αρμονικά τους ήχους της γκάιντας με την κρητική ασκομπαντούρα.

 

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων κ. Βασίλειο Δραμουντάνη για την ωραία πρωτοβουλία και ευχήθηκε πάντοτε, με ανάλογες δράσεις, όλοι μαζί να κρατούμε τον τόπο μας ψηλά.

 

Ακολούθησε πλούσια και όμορφη κρητική βραδιά, που συνήρμοσε τους μουσικούς πολιτισμούς των δύο λαών, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από τα Ανώγεια και άλλες περιοχές.

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

website powered by HOTSoft.gr - κατασκευή ιστοσελίδας