Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
 

 

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΑΓΙΑΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

21 Δεκεμβρίου 2023

Το απόγευμα της Πέμπτης, 21ης Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, στην Ενορία Αγιάς Μυλοποτάμου, συμπαραστατούμενος υπό των Καθηγουμένων της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλέπας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφυρίου Αουάντ, και της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, Πανοσιολ. Αρχιμ. Παρθενίου Καλυβιανάκη, του Εφημερίου της Ενορίας, Αιδεσιμολ. Πρωτ. Γαβριήλ Οντσέσκου, και άλλων Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

 

Απευθυνόμενος στο, παρά την καταρρακτώδη βροχή, πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, καθώς και στα μηνύματα της Εορτής των Χριστουγέννων.

 

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Αγιάς, όπου, μαζί με πλήθος ανθρώπων, παρακολούθησε την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου του χωριού.

 

Στην αποφώνηση της εκδηλώσεως, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για την εξαιρετική γιορτή και το εν γένει θαυμάσιο έργο που επιτελούν, τονίζοντας την αξία κάθε χωριό να διατηρεί το σχολείο του, να κρατεί τη νεότητά του και να δημιουργεί όμορφα έργα για το παρόν και το μέλλον.

 

Ακολούθησε εόρτια τράπεζα στην οικία του Εφημερίου της Ενορίας.

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

website powered by HOTSoft.gr - κατασκευή ιστοσελίδας