Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
 

 

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

21 και 22 Ιανουαρίου 2024


Κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη, κατά το διήμερο 21 και 22 Ιανουαρίου 2024, στην Ιερά Μονή Αγάθωνος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και έλαβε μέρος στην Ιερά Πανήγυρι του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, του Ελεήμονος και Πνευματικού, ο οποίος προ ολίγου καιρού αγιοκατατάχθηκε από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.

 

Κατά τον Εσπερινό της Πανηγύρεως χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου.

 

Μετά τους ευγενείς λόγους καλωσορίσματος από πλευράς του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος, ο οποίος αναφέρθηκε με γλαφυρότητα στην ιερά μορφή του Οσίου Πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

 

Ακολούθησε εόρτια τράπεζα από πλευράς της Ιεράς Μονής.

 

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Δευτέρας, 22ας Ιανουαρίου 2024, τελέσθηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου και Φθιώτιδος κ. Συμεών.

 

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος, ο οποίος αναφέρθηκε στα χαρίσματα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, στο γεγονός ότι πέτυχε τον στόχο, δηλαδή την σωτηρία και την αιώνια κοινωνία με τον Χριστό, στην πραγματικότητα ότι η Αγία μας Εκκλησία δεν παύει να είναι εργαστήριο αγιότητος, καθώς και στην ανάγκη να διακρίνουμε μέσα στις δυσκολίες και τις «κακοκαιρίες» της κάθε εποχής την ακτίνα του φωτός, το χέρι του Θεού.

 

Ακολούθησε εόρτια τράπεζα και ανταλλαγή δώρων και προσφωνήσεων από πλευράς του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Γερμανού.

 

Κατά την παραμονή του στη Φθιώτιδα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Πρόδρομος είχε τη χαρά να ξεναγηθεί στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στο Ωδείο, στο Ραδιοφωνικό Σταθμό και άλλους χώρους διακονίας και προσφοράς. Επίσης, οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς επισκέφθηκαν προσκυνηματικώς την ιστορική Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας, προσκύνησαν στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου, επισκέφθηκαν Ιερούς Ναούς και το Ιερό Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος. Ο Επίσκοπός μας κ. Πρόδρομος θαύμασε και επαίνεσε το επιτελούμενο, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων του τόπου, έργο.

 

Στο εορταστικό διήμερο έλαβαν μέρος όλες οι τοπικές αρχές και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Φθιώτιδος, καθώς και εκατοντάδες πιστών, οι οποίοι προσήλθαν τόσο στις λατρευτικές όσο και στις λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

Σημείωση

Δείτε το βίντεο με το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου εδώ.

 

Πηγή του φωτογραφικού υλικού: Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

website powered by HOTSoft.gr - κατασκευή ιστοσελίδας