Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
 

 

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ 83η ΕΠΕΤΕΙΟ

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Μάϊος 2024

Κατά το τριήμερο 23 έως 25 Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, στο πλαίσιο των εορτασμών της 83ης Επετείου από τη Μάχη της Κρήτης, τέλεσε Επιμνημόσυνες Δεήσεις σε Ηρώα και Μνημεία αφιερωμένα στο μεγάλο αυτό ιστορικό γεγονός και, συγκεκριμένα, στο Ηρώο πεσόντων της Τοπικής Κοινότητας Αρμένων, στο Μνημείο Ελλήνων & Συμμάχων στα Μισίρια, στο Μνημείο Ελλήνων Πεσόντων στο Λατζιμά, στο Μνημείο Ελλήνων & Αυστραλών Πολεμιστών στο Σταυρωμένο και στο Μνημείο Μνήμης της Μάχης της Κρήτης στην «Πλατεία Εφέδρων Αξιωματικών» της πόλεως Ρεθύμνης.

 

Επίσης, το πρωί της Κυριακής, 26ης Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Επίσημη Δοξολογία για την ιστορική αυτή επέτειο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

 

Στις διάφορες αυτές επετειακές εκδηλώσεις παρέστησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Βουλευτής Ρεθύμνης κ. Εμμανουήλ Χνάρης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Κωστίδης, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος κ. Εμμανουήλ Θεοδώρου, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Σπυριδάκης, οι Τοπικές Πολιτικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές και πλήθος κόσμου.

 

Ας είναι η μνήμη των προπατόρων μας αιώνια και το παράδειγμά τους ολοφώτεινο σε κάθε αγώνα για την ελευθερία, για τα ιδανικά, για την πίστη και την πατρίδα. 

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

website powered by HOTSoft.gr - κατασκευή ιστοσελίδας