Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον

 

 

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΙΕΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗ

ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ

ΙΕΡΟΝ ΜΕΤΟΧΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΓΑΛΛΟΥ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΓΑΛΛΟΥ

Η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος και ο Ιεροεπιστάτης του Μετοχίου του Αγίου Αποστόλου Παύλου Γάλλου Αρχιμ. Άνθιμος Μαντζουράνης σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τα Εγκαίνια του Ναού του Αγίου ενδόξου Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Παύλου του Ιερού Μετοχίου, τα οποία θα τελεσθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί:

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Ώρα 18:00 - Υποδοχή και Κατάθεση των Ιερών Λειψάνων. Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνιών κ.κ. Αθηναγόρου.

Ώρα 18:45 - Ακολουθία των Εγκαινίων.

 

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Ώρα 07:00 - Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνιών κ.κ. Αθηναγόρου.

 

• Θερμή παράκλησις να χρησιμοποιηθεί ως χώρος σταθμεύσεως των οχημάτων η κεντρική οδός του Γάλλου.

• Από τις 18 έως τις 30 Ιουνίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Γάλλου θα τελείται κάθε πρωί η Θεία Λειτουργία.

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ

 

Η Ιερά Μονή Αγίου Παύλου Γάλλου αποτελεί Μετόχιον της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρκαδίου.

Δεν είναι γνωστή η περίοδος ίδρυσής της. Στην απογραφή των ορθοδόξων ναών του Ρεθύμνου του έτους 1637, η Μονή απογράφεται από τον μοναχό Νικάνορα Βιδάλη για λογαριασμό του σινιόρ Ζόρζι Μανολέσσου και σ’ αυτήν εγκαταβιούν 10 μοναχοί και εργάτες. Κατά την ενετική περίοδο, το έτος 1645, η Μονή αναφέρεται στη διαθήκη της Καλής Βαρδοπούλας. Στο Οθωμανικό Κτηματολόγιο, το έτος 1670, φαίνεται να αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Σωτήρος Χριστού Καλοείδαινας. Μόνο το έτος 1856 μας είναι γνωστό από το Κτηματολόγιο της Ιεράς Μονής Αρκαδίου ότι αποτελεί πλέον Μετόχι της.

Τη δεκαετία του 1980 πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης του ναού, ενώ κατά το έτος 1995 γίνεται μερική αποκατάσταση των υπολοίπων κτισμάτων και του περιβάλλοντος χώρου. Το έτος 2004 ανασυστήνεται ως Μετόχι της Ιεράς Μονής Αρκαδίου και από το 2011 επαναλειτουργεί κανονικά.

Από του έτους 2016, με τη μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου και με την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, πραγματοποιείται η αποκατάσταση του Καθολικού και του υπολοίπου μοναστηριακού συγκροτήματος με δαπάνες του κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη και άλλων ευλαβών δωρητών.

Η Μονή έχει κηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

 

Εκ της Ιεράς Μονής

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

Ρέθυμνο 

HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno 

Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες