Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον

 

 

ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΟΣΙΩΝ

ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ

ΚΑΙ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ

ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΡΟΥΛΑ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

11 και 12 Ιουλίου 2018


   Εκατοντάδες πιστοί τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή των Θυρανοιξίων του νεόδμητου Ιερού Ναού των Αγίων Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου και Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ενορία του Μαρουλά Ρεθύμνης το απόγευμα της 11ης Ιουλίου 2018.

 

   Ο ναός είναι κτισμένος σε αμφιθεατρική θέση, όπου στα ανατολικά ορθώνεται ο επιβλητικός Ψηλορείτης και μπροστά απλώνεται ο απέραντος ρεθεμνιώτικος ελαιώνας που φθάνει μέχρι το οροπέδιο του Αρκαδίου. Στο βάθος το καταγάλανο κρητικό πέλαγος ταξιδεύει το βλέμμα του επισκέπτη. Ο ναός κτισμένος με μαύρη πέτρα του τόπου, εναρμονίζεται απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον. 

   Τα Θυρανοίξια τελέσθηκαν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο, ενώ πλήθος ιερέων έδωσαν το παρόν. Οι πιστοί προσήλθαν στον ναό με πνεύμα υπομονής και κατάνυξης. Άνθρωποι που έφθασαν με πίστη από το Ρέθυμνο, τα Χανιά, το Ηράκλειο, αλλά και μακρύτερα, από τη Μάλτα, τη Ρωσία, το Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής και από αλλού… 

   Την επόμενη μέρα, 12η Ιουλίου 2018, ημέρα μνήμης του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ναό, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της και την ακολουθία της αρτοκλασίας, παρατέθηκε κρητικό κέρασμα, ενώ έγινε και η κλήρωση δώρων. 

   Ο ναός είναι ο πρώτος που κτίζεται στην Κρήτη και αφιερώνεται στους δύο αυτούς νέους μεγάλους αγίους της Ορθοδοξίας. Ας ευχηθούμε οι πρεσβείες των Αγίων να μας προφυλάσσουν και να μεσιτεύουν για τις ψυχές ζώντων και κεκοιμημένων.

 

Εκ της Ενορίας Μαρουλά

 

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

Ρέθυμνο 

HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno 

Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες